Työvalmennussäätiö Avitus

Apua elämänhallintaan, työ- ja toimintakykyä

Hankkeet

Avitusta asumiseen -hanke

Asumisneuvoja aloitti työnsä Jämsässä 1.12.2014 ja toimialue kattaa koko kaupungin; Jämsä, Jämsänkoski, Länkipohja, Halli, Kaipola ja muut Jämsän taajamat. Asumisneuvoja-hanke on ARA:n rahoittama ja asumisneuvoja on Avitus Säätiön palkkaama.

Asumisneuvojan tarvetta saattaa tulla kenelle tahansa vuokralla asuvalle tai asunnottomalle. Yleisimmin neuvonnan keinoin sovitellaan velkoja ja riitoja, tehdään maksusuunnitelmia ja opastetaan tukien haussa ja hakemusten täytössä.

Neuvonnasta hyötyvät:

  • Ensimmäistä vuokrasopimustaan tekevät nuoret ja itsenäistyvät jälkihuoltonuoret sekä maahanmuuttajat
  • Pienituloiset yksin asuvat henkilöt tai nuoret perheet, jotka tarvitsevat kokonaisvaltaista tukea arkeen
  • Vanhukset, jotka eivät vielä ole vanhustenhuollon piirissä ja joilla alkavat muisti- ym ongelmat aiheuttaa selvittämisen ja avun tarvetta
  • Kriisiytyneessä elämäntilanteessa olevat henkilöt, jotka tarvitsevat tukea tilanteen selkiyttämiseksi
  • Päihderiippuvaisen henkilön ongelmien selvittämisessä vuokranmaksun tai ympäristön kanssa tarvitaan ajoittaista apua.

Asumisneuvoja toimii yhteistyössä asuntosihteerin, vuokrataloyhtiön ja yksityisten vuokranantajien, sosiaalitoimen, seurakunnan, KELA:n ja eri järjestöjen kanssa. Tavoitteena on joustava ja kokonaisvaltainen ongelmien ratkaisu ja asiakkaan asumisen turvaaminen.

Asumisneuvojaan voi olla yhteydessä henkilökohtaisella käynnillä joko työpisteellä tai asiakkaan kotona sekä puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. 

Yhteystiedot:

Käyntiosoite: Seppolantie 5, 42100 Jämsä

AJANVARAUS PUHELIMELLA MA-TO  klo  8 -9 JA  12 -13 VÄLISENÄ AIKANA

 

LuovaStartti -hanke

 

LuovaStartti –hanke on tarkoitettu 17-28-vuotiaille nuorille, jotka

- ovat työttömiä tai

- ovat opiskelijoina Jämsän ammattiopistossa ja miettivät opintojensa lopettamista

- tarvitsevat tukea elämänhallinnassa

10

LuovaStartti

Startti on matalan kynnyksen ryhmätoimintaa, jossa jokaista nuorta haastetaan ottamaan oma elämä haltuun. LuovallaStartilla tuetaan nuorta löytämään omia voimavaroja, vahvuuksia sekä vahvistetaan itsetuntemusta.

LuovallaStartilla tehdään asioita yhdessä, painopiste on elämänhallinnassa, erilaisten asioiden kokeilemisessa sekä rutiinien saamisessa elämään.

Startilla nuorta tuetaan tulevaisuuden suunnittelussa ja jatkopolkujen löytämisessä.

Ryhmässä kokkaillaan, siivotaan, liikutaan, valokuvataan, tehdään elokuvia, hassutellaan ja pelaillaan.Tehdään yhdessä taidetta, piirretään ja kerrotaan tarinoita. Keskustellaan rahan käytöstä, nukkumisesta, terveellisestä ruoasta, ihmissuhteista, tunteista ja omasta itsestä sekä monesta muusta asiasta. Jakson aikana huomioidaan nuoren kiinnostuksenkohteet, sekä yksilölliset tarpeet.

LuovalleStartille voi ottaa yhteyttä nuori itse tai ohjautuminen voi tapahtua esim. te-toimiston, kaupungin sosiaalitoimen tai muiden palveluiden kautta.

Tammikuussa 2018 alkaa kaksi ryhmää. Ryhmien aloitusajat ilmoitetaan myöhemmin.

Kolmenpäivänryhmä
Tässä ryhmässä voit olla kuntouttavassa työtoiminnassa maanantaista keskiviikkoon klo 9-13.
Yhdenpäivän HyväArki-ryhmä
Kerran viikossa kuntouttavaa työtoimintaa torstaisin klo 9-13.

Startille voit tulla tutustumaan heti, kun kiinnostut toiminnasta. Soita suoraan ohjaajille Tanja Helminen 040 577 7672, Kaisa Rantala 044 717 7642 ja sovitaan tapaaminen tai voit täyttää allaolevan hakulomakkeen, niin olemme sinuun yhteydessä.

 

» Täytä hakemuslomake

11

 

TiistaiStartti

TiistaiStartti on kohtaamispaikka 15-28 -vuotiaille nuorille. Voit tulla kahvikupposelle, juttelemaan aikuisten ja muiden nuorten kanssa, saamaan ohjausta ja tukea sinua mietityttäviin asioihin sekä erilaisten hakemusten täyttämiseen. Meille voi vain tulla, ei tarvitse olla välttämättä mitään asiaa. TiistaiStartti joka kuun ensimmäinen ja toinen tiistai klo 14-16.

TiistaiStartti klo 14-16 syksyn 2017 aikataulu

3.10. Kokkailua

10.10. Geokätköilyä

7.11. Biljardia

14.11. Piparitalon rakennusta ja koristelua

5.12. Suomi 100 kokkaus

12.12. Syyskauden viimeinen kerta retkeillään

TiistaiStartin kevätkausi jatkuu 2.1.2018 klo 14.

Lisää tietoa löydät Facebookista LuovaStartti Jämsä tai TiistaiStartti. Voit myös kysyä ohjelmasta suoraan ohjaajilta. Puhelinnumeroilla tavoitat myös Whatsappista.

TiistaiStartissa mukana Etsivätyö Maija 040 139 1555, Tanja 044 420 2637, Päivi 040 170 5111, Yksilövalmennus Matleena 040 561 4827 ja LuovaStartti Tanja 040 577 7672, Kaisa 044 717 7642

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Keskuskatu 10 - 12 28b, 42100 Jämsä

LuovaStartti Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.
Etsivän nuorisotyön hanke

Hanke käynnistyi Jämsässä 1.10.2010. Toimintaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö (valtionavustus etsivään työparitoimintaan) ja Jämsän kaupunki. Etsivää nuorisotyötä toteutetaan työparityöskentelynä.

Lue lisää: Etsivän nuorisotyön hanke

Tuoteuutuuksiamme