Työvalmennussäätiö Avitus

Apua elämänhallintaan, työ- ja toimintakykyä

Yksilövalmennus-hanke

Nuorten työpajatoimintaa kehittävä hanke, jota rahoitetaan aluehallintoviraston myöntämällä valtionavustuksella sekä Jämsän kaupungin maksuosuudella. Säätiön työpajatoimintaan osallistuvien nuorten lisäksi projektin kohderyhmään kuuluvat Jämsänjokilaakson alueen alle 29-vuotiaat työttömät nuoret, joilla ei ole ammatillista koulutusta tai koulutuksen saaneet nuoret, jotka tarvitsevat tukea koulutukseen tai työelämään hakeutumisessa.

Nuoria ohjataan projektiin yhteistyökumppaneiden aloitteista, mutta myös nuori itse voi ottaa suoraan yhteyttä yksilövalmentajaan. Hankkeen toimintamuotoja ovat yksilöohjaus sekä ryhmävalmennus. Työntekijän toimintaa ohjaavia arvoja ovat yksilöllisyys, joustavuus, vuorovaikutuksellisuus sekä luottamuksellisuus.

Yksilöohjaus

Nuoren omat tarpeet, toiveet ja odotukset ovat yhteistyön perusta

  • Tilannekartoitus
  • Kahdenkeskiset ohjauskeskustelut nuoren kanssa
  • Vaihtoehtojen kartoittaminen
  • Konkreettinen tuki nuorelle (mm. lomakkeiden täyttö, yhteydenotot ja tutustumiskäynnit yrityksiin sekä oppilaitoksiin, viranomaisasiointi ja tiedonhaku yhdessä)
  • Yhteistyötä sekä verkostoitumista eri viranomaistahojen kanssa
  • Tavoitteena on löytää nuorelle polku työharjoitteluun, työelämään, ammatilliseen koulutukseen tai vaihtoehtoisesti ratkaisu nykyisen elämäntilanteen parantamiseksi
  • Tapaamiset tarpeen mukaisesti ja tuki on käytettävissä niin kauan kunnes polunalku on löytynyt

Säätiön työpajatoimintaan osallistuvien nuorten yksilöohjaus tapahtuu pajajakson aikana, jolloin työvalmennus sekä yksilöohjaus nivoutuvat toisiinsa tukien nuoren elämänhallintaa, ammatillisia valmiuksia sekä aktivoitumista työpajajakson aikana. Yhteisissä keskusteluissa käydään läpi nuoren asettamia tavoitteita, seurataan niiden toteutumista ja lopuksi arvioidaan pajajakson onnistumista sekä mietitään jatkopolkuja eteenpäin.

Yhteystiedot:

Käyntiosoite: Seppolantie 5, 42100 Jämsä

TiistaiStartti

on kohtaamispaikka 15-28 -vuotiaille nuorille. Voit tulla kahvikupposelle, pelailemaan lautapelejä, juttelemaan aikuisten ja muiden nuorten kanssa, saamaan ohjausta ja tukea sinua mietityttäviin asioihin sekä erilaisten hakemusten täyttämiseen. Voit vain tulla, ei tarvitse olla välttämättä mitään asiaa. TiistaiStartti joka kuun ensimmäinen ja toinen tiistai klo 14-16. Joka kerralle on myös suunniteltua ohjelmaa, johon voit haluteassasi osallistua. TiistaiStartti toimii LuovanStartin tiloissa Keskuskatu 10-12 (käynti sisäpihan kautta).

Lisää tietoa löydät Facebookista LuovaStartti Jämsä tai TiistaiStartti ja Instagramissa LuovaStartti. Voit myös kysyä ohjelmasta suoraan ohjaajilta. Puhelinnumeroilla tavoitat myös Whatsappista.

Kevään 2020 TiistaiStartit siirretty Discordiin.

TiistaiStartit JOKA TIISTAI klo 14-16 https://discord.gg/BFbyFMW

 

7.1. Kevään ensimmäisellä kerralla suunnitellaan koko kevään ohjelma. Tule kertomaan omat ideasi ja toiveesi TiistaiStartin toimintaan.

14.1. Lautapelit
4.2. Leivotaan teeleipiä
11.2. Ystävänpäivä -teema
3.3. Hevimusiikkimaalausta
10.3. Keskustelua mysteereistä ja oudoista tapahtumista
31.3. Mitäs täällä tehdään?                                        
7.4 Kehonhuolto                             
14.4 Arjen ilot                                 
21.4 Ulkoiluteema/Kevään merkit 
28.4 Ajan vietto kotona ja arjen sujuvuus
5.5  Tulevaisuus ja Mitä koronan jälkeen?              
12.5 Eläinteema               
19.5.Virtuaalimuseot                         
26.5.Tietovisa & Piirrä&arvaa             
2.6.  Eksoottiset hedelmät  ja kasvien kasvatus           
9.6.  Musaraati                                      
16.6.Ulkoilu ennen ja nyt            

TiistaiStartti jatkuu elokuussa vielä Discordissa tiistaina 4.8. klo 14-16. 


Hyvä Kesää!

Yhteystiedot
TiistaiStartissa mukana Etsivätyö Maija 040 139 1555, Mirva 044 420 2637, Päivi 040 170 5111, Yksilövalmennus Tanja U. 040 561 4827 ja LuovaStartti Kaisa 044 717 7642, Tanja H. 040 577 7672

Käyntiosoite: Keskuskatu 10 - 12 28b, 42100 Jämsä


LuovaStartti Facebookissa ja Instagramissa.

 

Tuoteuutuuksiamme