Työvalmennussäätiö Avitus

Apua elämänhallintaan, työ- ja toimintakykyä

LuovaStartti

Hei, onko sinulla tarvetta saada syksyyn tavoitteellista ja arjenhallintaa tukevaa toimintaa? Yksi hyvä vaihtoehto on silloin LuovaStartti. Meillä alkaa elokuussa uudet ryhmät.

 
Hae mukaan tästä » Täytä hakemuslomake tai soita suoraan ohjaajille.

 

16.08.-15.12.2021 (kolmenpäivän -ryhmä)

19.08.-16.12.2021 (HyväArki -ryhmä) 

  

 Tietoa LuovaStartti-hankkeesta

LuovaStartti –hanke on tarkoitettu 17-28-vuotiaille nuorille, jotka

- ovat työttömiä ja vailla työtä tai koulutuspaikkaa

- ovat opiskelijoina Gradia Jämsässä ja miettivät opintojensa suuntaa

- tarvitsevat ryhtiä, rytmiä ja rutiinia arkeen

- haluavat kokea tavoitteellista toimintaa ryhmässä

10

LuovaStartti

Startti on matalan kynnyksen ryhmätoimintaa, jossa jokaista nuorta haastetaan ottamaan oma elämä haltuun. LuovallaStartilla tuetaan nuorta löytämään omia voimavaroja, vahvuuksia sekä vahvistetaan itsetuntemusta.

LuovallaStartilla tehdään asioita yhdessä. Painopiste on elämänhallinnassa, erilaisten asioiden kokeilemisessa sekä rutiinien saamisessa elämään.

Startilla nuorta tuetaan tulevaisuuden suunnittelussa ja jatkopolkujen löytämisessä.

Ryhmissä kokkaillaan, siivotaan, liikutaan, valokuvataan, tehdään elokuvia, hassutellaan ja pelaillaan.Tehdään yhdessä taidetta, piirretään ja kerrotaan tarinoita. Keskustellaan rahan käytöstä, nukkumisesta, terveellisestä ruoasta, ihmissuhteista, tunteista ja omasta itsestä sekä monesta muusta asiasta. Jakson aikana huomioidaan nuoren kiinnostuksenkohteet, sekä yksilölliset tarpeet.

LuovalleStartille voi ottaa yhteyttä nuori itse tai ohjautuminen voi tapahtua esim. te-toimiston, kaupungin sosiaalitoimen tai muiden palveluiden kautta.

 
Kolmen päivän ryhmä 
toiminta-aika 16.08.-15.12. 2021
 
Tässä ryhmässä voit olla maanantaista keskiviikkoon klo 9-13. Arjenhallinnan teemojen ja luovan tekemisen lisäksi osallistuimme erilaisiin projekteihin ja teemme retkiä sekä tutustumme työ- ja opiskelupaikkoihin.

HyväArki-ryhmä (yksi päivä startilla, lisäksi mahdollisuus yhteen etäpäivään)
toiminta-aika 20.08.-16.12.2021 
Tämä ryhmä kokoontuu kerran viikossa torstaisin klo 9-13. Ryhmässä kiertävät neljän viikon välein vaihtuvat teemat: kokkaus, siivous, liikunta ja luovatekeminen. Tämän lisäksi keskustellaan erilaisista aiheista. Tässä ryhmässä sinulla on mahdollisuus toiseen päivään etänä, jossa osallistut keskiviikkoisin omasta kotoasi etästarttiin klo 10-14 Discord-sovelluksella. 
 
Toiminnasta löytyy kuvia Facebookissa ja Instagramissa @luovastartti

Startille voit tulla tutustumaan heti, kun kiinnostut toiminnasta. Soita suoraan ohjaajille Tanja Survonen p. 040 577 7672 tai Kaisa Rantala p. 044 717 7642 ja sovitaan tapaaminen tai voit täyttää alla olevan hakulomakkeen, niin olemme sinuun yhteydessä. Ryhmät toimivat ns. suljettuna ryhmänä, mutta jos ryhmissä on vapaita paikkoja, niin niihin on mahdollista päästä mukaan kesken kauden.

 

» Täytä hakemuslomake

11

TiistaiStartti 

Koronasta johtuen TiistaiStartti tauolla loppukevään. Katsomme tilannetta uudestaan elokuussa.

Jos haluat keskustella ohjaajien kanssa tai sinulla on tarvetta saada ohjausta erilaisiin tilanteisiin esim. Kelan lomakkeiden täyttö, koulutukseen hakeutuminen, niin ole rohkeasti yhteydessä alla oleviin ohjaajiin.

Etsivätyö Maija 040 139 1555, Mirva 044 420 2637, Päivi 040 170 5111, Yksilövalmennus Tanja U. 040 561 4827 ja LuovaStartti Kaisa 044 717 7642, Tanja S. 040 577 7672
Puhelinnumeroilla tavoitat myös Whatsappista.

Lisää tietoa löydät Facebookista LuovaStartti Jämsä tai TiistaiStartti ja Instagramissa LuovaStartti. 

 

Tätä on TiistaiStartti, sitten kun päästään toimimaan:
TiistaiStartti on kohtaamispaikka 15-28 -vuotiaille nuorille. Voit tulla kahvikupposelle, pelailemaan lautapelejä, juttelemaan aikuisten ja muiden nuorten kanssa, saamaan ohjausta ja tukea sinua mietityttäviin asioihin sekä erilaisten hakemusten täyttämiseen. Voit vain tulla, ei tarvitse olla välttämättä mitään asiaa. TiistaiStartti joka kuun ensimmäinen ja toinen tiistai klo 14-16. Joka kerralle on myös suunniteltua ohjelmaa, johon voit haluteassasi osallistua. TiistaiStartti toimii LuovanStartin tiloissa Keskuskatu 10-12 (käynti sisäpihan kautta). 


Käyntiosoite: Keskuskatu 10 - 12 28b, 42100 Jämsä


LuovaStartti Facebookissa ja Instagramissa.

 


 

Nuorten palvelut

Tuoteuutuuksiamme