Työvalmennussäätiö Avitus

Apua elämänhallintaan, työ- ja toimintakykyä

Yksilövalmennus

Nuorten työvalmennusta kehittävä hanke, jota rahoitetaan aluehallintoviraston myöntämällä valtionavustuksella sekä Jämsän kaupungin maksuosuudella. Säätiön valmennusyksiköiden toimintaan osallistuvien nuorten lisäksi projektin kohderyhmään kuuluvat Jämsänjokilaakson alueen alle 29-vuotiaat työttömät nuoret, joilla ei ole ammatillista koulutusta tai koulutuksen saaneet nuoret, jotka tarvitsevat tukea koulutukseen tai työelämään hakeutumisessa.

Nuoria ohjataan projektiin yhteistyökumppaneiden aloitteista, mutta myös nuori itse voi ottaa suoraan yhteyttä yksilövalmentajaan. Hankkeen toimintamuotoja ovat yksilöohjaus sekä ryhmävalmennus. Työntekijän toimintaa ohjaavia arvoja ovat yksilöllisyys, joustavuus, vuorovaikutuksellisuus sekä luottamuksellisuus.

Yksilöohjaus

Nuoren omat tarpeet, toiveet ja odotukset ovat yhteistyön perusta

 • Tilannekartoitus
 • Kahdenkeskiset ohjauskeskustelut nuoren kanssa
 • Vaihtoehtojen kartoittaminen
 • Konkreettinen tuki nuorelle (mm. lomakkeiden täyttö, yhteydenotot ja tutustumiskäynnit yrityksiin sekä oppilaitoksiin, viranomaisasiointi ja tiedonhaku yhdessä)
 • Yhteistyötä sekä verkostoitumista eri viranomaistahojen kanssa
 • Tavoitteena on löytää nuorelle polku työharjoitteluun, työelämään, ammatilliseen koulutukseen tai vaihtoehtoisesti ratkaisu nykyisen elämäntilanteen parantamiseksi
 • Tapaamiset tarpeen mukaisesti ja tuki on käytettävissä niin kauan kunnes polunalku on löytynyt

Säätiön valmennysyksiköiden toimintaan osallistuvien nuorten yksilöohjaus tapahtuu valmennusjakson aikana, jolloin työvalmennus sekä yksilöohjaus nivoutuvat toisiinsa tukien nuoren elämänhallintaa, ammatillisia valmiuksia sekä aktivoitumista valmennusjakson aikana. Yhteisissä keskusteluissa käydään läpi nuoren asettamia tavoitteita, seurataan niiden toteutumista ja lopuksi arvioidaan valmennusjakson onnistumista sekä mietitään jatkopolkuja eteenpäin.

Yhteystiedot:

 

Käyntiosoite: Seppolantie 5 ja Keskuskatu 10-12, 42100 Jämsä

 

TiistaiStartti 

 

TiistaiStartti jatkuu ulkotoimintana 7.9. alkaen joka kuun kaksi ensimmäistä tiistaita klo 14-16 Maakkulan ympäristössä.

TiistaiStartti

 

Jos haluat keskustella ohjaajien kanssa tai sinulla on tarvetta saada ohjausta erilaisiin tilanteisiin esim. Kelan lomakkeiden täyttö, koulutukseen hakeutuminen, niin ole rohkeasti yhteydessä alla oleviin ohjaajiin, niin voidaan jeesata sinua.

Etsivätyö Maija 040 139 1555, Mirva 044 420 2637, Päivi 040 170 5111, Yksilövalmennus Kaisa 040 561 4827 ja LuovaStartti Tanja H. 044 717 7642, Tanja S. 040 577 7672
Puhelinnumeroilla tavoitat myös Whatsappista.

Lisää tietoa löydät Facebookista LuovaStartti Jämsä ja Instagramissa LuovaStartti. 

 

Tätä on TiistaiStartti:
TiistaiStartti on kohtaamispaikka 15-28 -vuotiaille nuorille. Voit tulla kahvikupposelle, pelailemaan lautapelejä, juttelemaan aikuisten ja muiden nuorten kanssa, saamaan ohjausta ja tukea sinua mietityttäviin asioihin sekä erilaisten hakemusten täyttämiseen. Voit vain tulla, ei tarvitse olla välttämättä mitään asiaa. TiistaiStartti joka kuun ensimmäinen ja toinen tiistai klo 14-16. Joka kerralle on myös suunniteltua ohjelmaa, johon voit haluteassasi osallistua. TiistaiStartti toimii LuovanStartin tiloissa Keskuskatu 10-12 (käynti sisäpihan kautta). 


Käyntiosoite: Keskuskatu 10 - 12 28b, 42100 Jämsä

 

Nuorten palvelut

 • Etsivä nuorisotyö

    Etsivän nuorisotyön tehtävänä on ohjata ja neuvoa 15 -...

 • LuovaStartti

  Hei, kaipaatko päiviisi tavoitteellista ja arjenhallintaa...

 • Yksilövalmennus

  Nuorten työvalmennusta kehittävä hanke, jota rahoitetaan...

Tuoteuutuuksiamme