Kehitysvammaisten palvelut

Avitus järjestää kehitysvammaisille työ- ja päivätoimintaa kunkin osallistujan henkilökohtaisen toimintakyvyn mukaan. Toiminta suunnitellaan yksilöllisesti ja perustuen palvelusuunnitelmaan.

Tavoitteena on tukea kehitysvammaista itsenäisempään ja omatoimisempaan elämään hänen omista tavoitteistaan lähtien. Tavoitteet voivat olla esim. työelämään, itsenäisempään asumiseen tai opiskelemaan suuntautuneita.

Avituksen omien toimipisteiden työmahdollisuuksien lisäksi etsitään myös työpaikkoja yrityksistä ja kaupungin toimipisteistä niille kehitysvammaisille, joilla katsotaan olevan edellytyksiä selvitä itsenäisemmissä työtehtävissä.

Vaikeammin kehitysvammaisille järjestetään päivätoimintaa, joka sisältää pääasiassa arkielämän hallintaan liittyvien taitojen harjoittelua.

Työtoiminta

Työtoiminta sisältää yrityksille tehtäviä alihankintatöitä sekä toimipisteiden sisäisiä töitä. Työtehtävät suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Päivätoiminta

Päivätoiminta sisältää erilaista toimintaa pääsääntöisesti ryhmämuotoisena.

Avotyö

Avotyötoiminta on työpaikalla tapahtuvaa työtoimintaa, jota Työvalmennussäätiö Avitus järjestää kehitysvammaisten erityishuoltolain tai sosiaalihuoltolain perusteella.

Liikkuva paja

Liikkuva paja on Valionkadun toimipisteen ulkopuolella tapahtuvaa toiminnallista pienryhmäohjausta.

Palveluihin hakeutuminen

Palveluihin hakeutuminen tapahtuu Jämsän kaupungin vammaispalvelun kautta.

Yhteyttä voi ottaa suoraan siihen toimispisteeseen, johon asiakas on hakeutumassa.

Ota yhteyttä

Puuverstas

Kun olet kiinnostunut puutyöosastomme palveluista, ota rohkeasti yhteyttä. Kerro, mitä palveluita voimme sinulle tarjota.

Olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pikaisesti.