Avotyötoiminta

Avotyötoiminta on työpaikalla tapahtuvaa työtoimintaa, jota Työvalmennussäätiö Avitus järjestää kehitysvammaisten erityishuoltolain tai sosiaalihuoltolain perusteella.

Työhönvalmentaja on apuna

Työhönvalmentaja pyrkii etsimään asiakkaalleen sopivan avotyön; tutkinto, työkokemus, toimintakyky sekä asiakkaan toiveet huomioiden. Työhönvalmentaja on mukana työhaastattelussa sekä pitää yhteyttä työnantajaan.

Työtunnit sekä työpäivien lukumäärä, samoin kuin työtehtävät laaditaan avotyöntekijän yksilölliset tarpeet huomioiden.

Avotyöstä laaditaan aina kirjallinen sopimus työpaikan, Avituksen sekä avotyöntekijän kanssa. Avotyö alkaa kokeilujaksolla ja työhönvalmentaja tekee työpaikkakäyntejä avotyöntekijän tarpeen mukaisesti.

Avotyössä edellytetään paikan ja tilanteen mukaista käyttäytymistä ja pitkäjänteisyyttä suorittaa annettu työ sovitulla tavalla.

Työtehtävät ja tavoitteet

 Tehtävät vaihtelevat esim. keittiö- ja siivoustöistä kaupan ja kiinteistöhuollon toimiin. Erilaiset avustavat hoivatehtävät päiväkodeissa ja vanhustenhuollossa ovat myös mahdollisia.

Tavoitteena on asiakkaan työtaitojen kehittäminen ja sosiaalinen kiinnittyminen työelämään. Pitkän ajan tavoitteena voi olla työllistyminen tuettuun palkkasuhteiseen työhön.

Kiinnostuneita rohkaistaan kouluttautumiseen ja osaamisen tunnistaminen (Paikko-todistukset).

Yhteystiedot

Valionkatu

Valionkatu 3, 42100 Jämsä

Nora Ruokostenpohja
toimitusjohtaja

puh: 044 751 0191

nora.ruokostenpohja@avitus.net

Raija Nikula

Työhönvalmentaja

puh: 040 560 8008

raija.nikula@avitus.net

Palveluihin hakeutuminen

Avotyötoimintaan voi hakeutua alueellisen sosiaalisen kuntoutuksen tai vammaispalvelujen kautta, voit ottaa myös suoraan yhteyttä työhönvalmentajaan.

Olen paljon sosiaalisempi. Uskon itseeni ja osaamiseeni paremmin. Minua on kannustettu paljon ja koen sen tärkeäksi.

Ota yhteyttä

Puuverstas

Kun olet kiinnostunut puutyöosastomme palveluista, ota rohkeasti yhteyttä. Kerro, mitä palveluita voimme sinulle tarjota.

Olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pikaisesti.